Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

De spoedeisende patiënt

Startdatum: 13 oktober 2017
Locatie: Cursuscentrum Dierverzorging, Barneveld en Medisch Centrum voor Dieren, Amsterdam
Aanvang: 10.00
Onderwerp: Intensieve zorg
Sprekers: Nynke Hillebrand en Liza van der Mei, paraveterinair op de Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam
Kosten: € 725,-
Organisatie: Cursuscentrum Dierverzorging in samenwerking met het Medisch Centrum voor Dieren

 

Korte omschrijving

Tijdens deze training krijgt u de eerste twee lesdagen handvaten en tips aangereikt om de juiste antwoorden te kunnen vinden, en om te weten hoe te handelen wanneer het een “echte” spoed betreft. De lessen zijn veelzijdig en bestaan uit theorie, casussen bepreken en praktische vaardigheden oefenen. De derde lesdag zult u uit eerste hand ervaren hoe het is om in een “rennen of stilstaan” cultuur te zijn. We lopen een dag mee bij de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam. Daar krijgt u ook de mogelijkheid om uw opgedane kennis zoveel mogelijk toe te passen en dan met name het monitoren van patiënten (apt en crt) en signaleren van afwijkingen daarin, triage uitvoeren aan de telefoon en in de wachtkamer, infuus plaatsen, bloed afnemen, urinekatheter plaatsen, reanimatie en nog veel meer.

 

Onderwerpen die aan bod komen: 

  • Triage aan de telefoon en in de wachtkamer: (h)erkennen spoedpatiënt, wat is shock, wat kan wachten (en hoelang?) en wat niet. Bespreken van aantal typische spoedgevallen. Hoe aan de telefoon uit te vragen. Advies wat eigenaar thuis kan doen voordat patiënt naar de kliniek komt.
  • Infuusbeleid shockpatiënt: verschillende routes van infuus, wat doet een shock bolus, hoe lang blijft het in de bloedbaan, en wat is het effect? Verschillende soorten infuusvloeistoffen.
  • Opname spoedpatiënt: monitoren, ademhaling, pols, temperatuur, crt. Wat zijn normaalwaardes? Belang van hokkaarten. Wanneer tijdig de dierenarts op de hoogte brengen.
  • Reanimatie: wat is een reanimatie, wanneer wel of niet reanimeren, wat heeft u ervoor nodig.
  • Diverse casussen: de benauwde patiënt, ketoacidose kat, FLUTD-er, maagtorsie, epilepsie, intoxicatie van chocolade of rattengif, etc.
  • Praktijkdag Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam: geleerde in praktijk brengen. Tijdens deze dag lopen max. 2 cursisten van de groep mee en krijgen dan intensieve begeleiding waarbij u de praktische vaardigheden aanleert; de datum voor uw 3e lesdag wordt tijdens de cursus in overleg met u gepland.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van het Cursuscentrum Dierverzorging.

One Response to “De spoedeisende patiënt”

  1. […] wat je als paraveterinair moet weten over laparascopische sterilisaties, stralingshygiëne en de spoedeisende patiënt. En dan hebben we nog niet eens alles […]