Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

RHD-2 uitbraak onder konijnen

Rond begin december kwamen de eerste berichten over een uitbraak onder konijnen met een dodelijk virus. Het bleek te gaan om het RHD virus (ook wel VHD of VHS genoemd). Toen uit onderzoek bleek dat het ging om het RHD type 2 virus, waar het meest gebruikte konijnenvaccin in Nederland niet tegen beschermd, leverde dat veel vragen op.

Misschien heb je zelf ook bezorgde eigenaren en konijnen opvangadressen aan de lijn gehad tijdens je werk. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht publiceerde dit uitgebreide artikel voor deze doelgroep. Het artikel wordt regelmatig geupdate en blijft dus actueel.

Maar ook dierenartsen en paraveterinairen bleven veel vragen hebben. Voornamelijk over vaccineren, want moet je nu wel vaccins uit het buitenland bestellen? En welke moet je dan hebben? Voor onze website Veterinaire Nascholing maakten we een artikel met nog meer bronnen die je op de hoogte houden van de laatste stand van zaken. Met ook de handige overzichtstabel van alle vaccinaties, gemaakt door de apotheek Diergeneeskunde.  Lees het artikel hier.

konijn

nieuws

toegevoegd op januari 18, 2016

Tags:,