Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Maak een CatCave voor angstige katten

catcave2Als paraveterinair heb je regelmatig te maken met katten die een of enkele dagen in de opname moeten verblijven, maar daar veel stress van ondervinden. Een manier om deze stress te verlichten is door ze een schuilplaats te geven. Vaak wordt gewerkt met kartonnen dozen. Maar het nadeel van deze optie is, is dat je ze niet kan reinigen en dus ook niet kan hergebruiken.

De Amerikaanse dierenarts Kathy Rausch, bedacht hier een slimme oplossing voor: De CatCave. Deze oplossing is herbruikbaar, goed schoon te maken, geeft comfort voor de kat en zorgt dat je ook gemakkelijk bij de kat kan om bijvoorbeeld injecties te geven.

In dit Engelstalige (maar gemakkelijk te volgen) filmpje legt ze uit hoe je een CatCave maakt en wat alle voordelen zijn. Voor degene die zich tijdens het kijken afvragen waarom er een gat aan de bovenkant zit, dat wordt aan het einde uitgelegd!

Bekijk het filmpje

catcave1

 

nieuws

toegevoegd op augustus 27, 2016