Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Tweedaagse cursus bacteriologie voor paraveterinairen

Datum: 17 en 18 januari 2017
Locatie: Bacteriologisch laboratorium van de GD, Arnsbergstraat 7, 7418 EZ Deventer
Aanvang: 14.00 (dag 1) en 18.00 (dag 2)
Onderwerp: Diagnostiek
Spreker: Dr. ir. Erik van Engelen – GD Deventer
Kosten: € 455,-
Organisatie: EduPet in samenwerking met de GD
 

Korte omschrijving

Wilt u uw kennis over bacteriologie bijspijkeren en klaar zijn voor de komst van het nieuwe antibioticumbeleid? In samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) organiseren wij deze in-house cursus bacteriologie.

Met de komst van het nieuwe antibioticumbeleid zal veel vaker de keuze voor een antibioticum plaats moeten vinden op basis van een (goed uitgevoerd) bacteriologisch onderzoek en een antibiogram. Tijdens deze tweedaagse cursus leert Dr. ir. Erik van Engelen, specialist Veterinaire Microbiologie bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer, u hoe u dit onderzoek kunt uitvoeren. Naar aanleiding van deze cursus bent u in staat om eenvoudig bacteriologisch onderzoek uit te voeren in de praktijk en een antibiogram af te lezen.

Inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit e-learning waarin de thema’s microbiologisch werken, inrichting van een laboratorium en een film met leertekst over de klassieke bacteriologie aan bod komen. De workshop dagen (practicum) vinden plaats op 17 en 18 januari in Deventer. Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u van ons de workshopindeling. Na afloop van de tweede workshopdag volgt een schriftelijke toets.

 

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van EduPet.