Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Veterinair praktijkmanager op HBO niveau

Startdatum: 5 februari 2019
Locatie: Cursuscentrum Dierverzorging, Barneveld
Aanvang: 16.00
Onderwerp: Management en Praktijkvoering
Kosten: € 3395,-
Organisatie: Aeres training centre Barneveld en Aeres Hogeschool

 

Korte omschrijving

De dierenartsenpraktijk is een goed georganiseerd bedrijf. Dit doet de dierenarts natuurlijk niet alleen. Steeds vaker laten dierenartsen zich ondersteunen door praktijkmanagers. Dit zijn medewerkers met een spilfunctie. Tijdens deze eenjarige opleiding op hbo-niveau word je getraind tot zelfstandig functionerende manager in een dierenartsenpraktijk. De opleiding tot praktijkmanager bestaat uit drie elementen: de basisopleiding, intervisie en de verdiepingsopdracht.

Alle aspecten van het ondernemerschap van de dierenarts komen aan bod en worden je bijgebracht door hbo- en gastdocenten uit het bedrijfsleven. Daarnaast krijg je een netwerk aangereikt, waar je met vragen op het gebied van praktijkmanagement terechtkunt. Extra voordeel: je studeert af met een gericht adviesrapport voor de praktijk waar jij werkt.

Voor wie?
Veterinair praktijkmanagement is een unieke opleiding voor de (beginnen of startende) dierenarts, paraveterinair dierenartsassistent en de beginnende of gevorderde praktijkmanager. Kortom dé opleiding voor iedereen die zich wil bezighouden met de organisatie van de dierenartsenpraktijk.

Certificaat
Na afronding van de opleiding ontvang je het certificaat ‘Veterinair praktijkmanager op hbo-niveau’. Met dit certificaat op zak, ben je beter in staat een dierenartsenpraktijk te managen. Vanaf nu kan ook jij de verantwoordelijkheid voor de organisatie en resultaten van de praktijk dragen.

Inhoud
Deze opleiding is een uniek samenwerkingsverband tussen Aeres Training Centre Barneveld en Aeres Hogeschool Dronten. De opleiding duurt 1 jaar, is door de combinatie werken, leren en oefenen zeer praktijkgericht en sluit daardoor naadloos aan op de vraag in de veterinaire markt. De opleiding bestaat uit drie elementen: de basisopleiding, intervisie en vijf praktijkgerichte opdrachten, toegespitst op de praktijk waar jij werkzaam bent.

De opleiding bestaat uit 8 modules:

  • Teamontwikkeling & samenwerking
  • HRM
  • Situatiegericht leidinggeven
  • Motiveren en beheren
  • Marketing en verkoop
  • Financiën
  • Communiceren namens de praktijk
  • Operationele zaken

Cases en groepsopdrachten
Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie steeds in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. De basisopleiding is afgerond als jouw portfolio bestaat uit vijf praktijkopdrachten en drie intervisieverslagen die met een voldoende zijn beoordeeld. Het grootste deel van de opleiding wordt gegeven in Barneveld door hbo-docenten van Aeres Hogeschool Dronten. Door voortdurend praktijkgericht bezig te zijn, is de opleiding inspirerend en direct toepasbaar in jouw dagelijkse werk.

Vooropleiding
Je kunt worden toegelaten tot de opleiding met een HAVO-, een mbo-diploma of relevante werkervaring. Bij inschrijving wordt gevraagd naar een kopie van jouw diploma. In bepaalde gevallen is het mogelijk op grond van opleiding, leeftijd en/of relevante werkervaring toegelaten te worden. Hiervoor schrijf je een toelatingsverzoek met motivatie, CV, aanbevelingsbrief van de organisatie waar je werkt of stageloopt, en een kopie van relevante diploma’s.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van het Cursuscentrum Dierverzorging.

 

One Response to “Veterinair praktijkmanager op HBO niveau”

  1. […] Maar wanneer je je juist meer wil ontwikkelen op het gebied van praktijkmanagement moet je snel zijn, want deze maand start de opleiding ‘Veterinair praktijkmanagement  op HBO-niveau‘. […]