Home Nascholing per onderwerp Agenda Reviews Contact  

 

Module K2: Ontstaan probleemgedrag kat

Startdatum: 21 oktober 2018 (5 dagen)
Locatie: Aeres Training Centre Barneveld + 1 praktijk dag bij het Haags Dierencentrum in Den Haag
Aanvang: 9.30
Onderwerp: Gedrag
Kosten: € 545,-
Organisatie: Aeres Training Centre Barneveld
Korte omschrijving

Steeds vaker wordt voor onze huiskatten hulp gevraagd bij gedragsproblemen. Deze module gaat dieper in op gedragsherkenning en op het ontstaan van probleemgedrag bij katten. Ook krijg je meer inzicht in de leerprincipes van de kat. Op welke manier leren katten? Hoe herken je het gedrag van katten? En wat kunnen de oorzaken zijn van ongewenst gedrag? Deze module is de tweede in een reeks van vier die je opleiden tot Kattengedragstherapeut. Een hele mond vol, maar dan weet je ook wat van de kat.

Voor wie?
Je hebt Module K1: Basis gedrag kat – verklaring van deelname afgerond. Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden.

Lesdagen en examen
Deze module bestaat uit vier lesdagen en een ochtend examen. Elke lesdag is een levendige combinatie van theorie en praktijk. Om ervaring op te doen met het ‘lezen’ van het gedrag van katten wordt één van de lesdagen gehouden in het Haags Dierencentrum. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Na het succesvol afronden ontvang je een diploma.

Vooropleiding
Module K1: Basis gedrag kat.  Eventuele andere opleidingen kunnen ook volstaan. Om de mogelijkheden te bespreken kun je contact met ons opnemen.

 

Voor meer informatie over deze nascholing en inschrijvingen kunt u kijken op de website van Aeres Training Centre Barneveld